De kracht van aandacht en communicatie

Aandacht wat is dat tegenwoordig? En dan heb ik het vooral over de aandacht voor onze ouderen. Er is al veel over gezegd en geschreven maar het blijft een heikel punt.

Zo ga ik elke maand naar een verzorgingstehuis hier in de regio om ambulant ouderen een uurtje ontspanning te bieden. Prachtig is dit. Vaak zitten ze op de afgesproken tijd al in de startblokken voor de manicure en zijn ze de eerste die de koffie op hebben aan de koffie tafel omdat ze weten dat ik kom. Glimlach van oor tot oor omdat ze er even tussenuit mogen.

Verhalen van voor de oorlog, de overleden partner of gewoon over het mooie weer passeren de revue. Een lach en een traan.

Als mijn  nagellak koffer open gaat is iedere vrouw een vrouw en word het kiezen moeilijk. Soms word zelfs de zondagse jurk uit de kast gehaald om een bijpassende kleur uit te zoeken. Gewoon weggaan zit er niet in. Knuffels, bedankjes en heel veel zwaaien totdat ik de lift in stap en dan moe maar zoveel rijker naar huis. Wat een mooie mensen met prachtige verhalen.

Een beetje aandacht en communicatie, dat is alles!

mermaid unicorn nagels doetinchem cnd shellac
#Nikkietutorials

Mermaid glitter nagels, trend of niet?

Een trend, wat is nou een trend?
Er word tegenwoordig heel wat af geblogd en gevlogd. Heel wat beroemdheden kun je volgen op alle socialmedia kanalen en zij bepalen tegenwoordig voor een groot deel wat wel en wat vooral niet een trend is. Heb jij veel volgers dan is de kans groot dat wat jij cool vind een hit word. Zo werd ik er door een vaste klant van mij op geattendeerd dat mermaid nagels echt wel het nieuwe ding was in blog land. Zo volgde zij de inmiddels bekende blogger en insta grammer Nikkietutorials, inmiddels 3.6m volgers! Ik volg haar inmiddels ook en ik moet zeggen, ze heeft erg mooie ideeën. Zo nam ik dus ook de mermaid nagels van haar over en zat mijn vaste klant als eerste model voor een mooie glitter set. (Alle kleurcombinaties zijn mogelijk) Ik vind het een trend! Maar zo is het maar net, een trend is een trend als je er zelf achter staat en het mooi vind. Laat je dus leiden door je eigen inspiratie en kom er zoals mijn vaste klant mee naar de salon. Zo creëren wij onze eigen trends.

Ook mermaid nagels? plan online je afspraak.

Nikkietutorials

Divaderme Brow Extender II DE oplossing

Deze keer geen nagels maar “Wenkbrauwen”, je bent gezegend met een mooi vol en perfect gevormd paar of niet. Ik behoor zelf tot de groep van die met die kleine blonde pluisjes zwevend ergens boven je oog. Helaas ben ik dus niet geboren met van die celebrity brows. En ik denk vele met mij. Mijn kast staat vol met wenkbrauwgel, potloden, shapers en zo ongeveer alle poedertjes die er maar bestaan. Alles gaf ik een kans en eindigde vrijwel altijd met zo ongeveer alles op mijn wenkbrauwen. Een onnatuurlijk resultaat! Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd.

Tot dat ik tijdens het bladeren in het kappersblad een interessant artikel tegen kwam. Divaderme BrowExtender II. Nieuw in Nederland en geheel vernieuwd na de BrowExtender I. In eerste instantie dacht ik oké weer zo’n potje erbij. Maar na het lezen van het hele artikel dacht ik het zou toch niet?

Getriggerd door de uitleg ben ik verder op onderzoek uit gegaan. De leverancier gebeld om met eigen ogen te zien of het klopte wat er in het artikel stond . Nadat ik één wenkbrauw gedaan had bij mezelf en bij mijn collega was ik eigenlijk al verkocht. Het bestaat dus toch….

In de Divaderme BrowExtender II zitten losse fiberhaartjes (dus geen gel, potlood of poeder) die de natuurlijke wenkbrauw opvullen. Werkt bijvoorbeeld ook perfect als je wenkbrauw word opgesierd door een litteken en je daar geen haargroei meer hebt. Met de Divaderme BrowExtender II plaats je de haartjes gewoon op de huid en tussen de bestaande haartjes. Altijd een fantastisch resultaat en nog eens erg makkelijk in gebruik. Inmiddels kun je bij ons een volledige BrowExtender II behandeling boeken eventueel in combinatie met epileren.

De BrowExtender II is verkrijgbaar in Ash Blond, Cappuccino Brown en Espresso Brown, voor iedere haarkleur dus een goede aanvulling.

Interesse? Plan je afspraak online.

Check voor extra info www.divaderme.nl

divaderme browextender II blog nagels doetinchem wenkbrauwen epileren

Boost voor je handen: Chocolade!

De zon van afgelopen weken hebben we mooi nog even in de pocket maar de koudere dagen beginnen nu toch echt weer te komen. Oktober is aangebroken. Zo beginnen de schrale en gebarsten handen ook weer aan mijn tafel te verschijnen. De oosten wind doet ze geen goed. Handschoenen en handcrème kunnen helpen maar soms hebben ze een echte boost nodig.

Zo ben ik weer begonnen om het paraffine bad herfst en winter klaar te maken. Anderen ruimen hun tuin op en maken orde op zaken in huis maar ik ben bezig om handen weer goed de kou door te laten komen.

Nu moet je niet denken dat je dat zo even tussen de bedrijven door doet zoals ik dacht mijn paraffine bad te verschonen. Haastige spoed….. Dat heb ik geweten en mijn keuken ook….. inmiddels is ook die weer schoon en het paraffine bad weer kraak helder, laten we het daar op houden! De rozen paraffine heeft dan ook plaats gemaakt voor chocolade. Wie wil dat niet? Je handen onderdompelen in warme chocolade om er uiteindelijk ook nog eens babyzacht uit te komen.

Reuma en artrose klachten kunnen met dit weer ook aardig op spelen. Een wekelijks dompelbad verlicht de klachten en maakt de pijnlijke botten en spieren weer soepel. Laat de herfst maar komen, de chocolade staat voor je klaar!

Fiberglass nagels, toevoeging of niet?

Inmiddels zeg ik volmondig ja maar daar ging wat aarzeling overheen.Vaak krijg ik klanten in de salon met een afgebroken, ingescheurde of beschadigde nagel omdat ze gewoonweg ergens achter zijn blijven hangen of zich flink gestoten hebben. Meestal kun je dan niet anders dan de nagel afknippen en de rest van de lengte daarop aanpassen, doodzonde!

Dit moest anders kunnen vond ik. Na speurwerk op internet en navraag bij de groothandel hoe dit in een goede vorm te kunnen gieten in mijn salon kwam ik op fiberglass. Nee niet van dat spul dat je op de muur kunt plakken maar fiberglass nagels. Ik was onbekend met deze techniek en erg sceptisch want hoe kan nou zo’n dun stukje fiberglass zorgen voor een prachtig en stevig resultaat? Zelfs als er een hele hoek uit de nagel is kun je deze lengte behouden zonder tips te plakken beweerde ze. Fantastisch natuurlijk maar in mijn ogen is het nog altijd eerst zien en dan pas geloven.

Ik maakte de techniek eigen en bedacht me dat ik dit eerst moest gaan delen met mijn vaste klanten om ook hun ervaringen aan horen. In overleg met één van mijn klanten zou ik fiberglass bij haar proberen. Zij was de uitgelezen persoon omdat haar CND Shellac™ niet lang bleef zitten en we wilden niet overgaan op het beschadigen van de nagel en het eventueel plakken van tips. Wat we ook probeerden elke keer weer liet de Shellac™ vroegtijdig los door werk in de horeca en veelvuldig werk met de handen in het water. Als het bij haar bleef zitten dan moest het een topproduct voor iedereen zijn.

Er gingen twee weken overheen en nog steeds geen telefoon of app van haar. Dit moest goed zijn. En ja hoor na drie weken volgde haar afspraak. Toch een beetje zenuwachtig (waar heb je het over?) wachtte ik op haar komst. En werkelijk….alle nagels zaten er nog op. Allebei blij met het resultaat ging ik direct weer over op het zetten van een nieuwe set fiberglass nagels met CND Shellac™.

Meerdere proefpersonen volgde en bij allemaal bleek het te werken of het nou om een reparatie van een afgebroken hoek of een scheur op de nagelplaat ging, allemaal bleef het muurvast zitten. Inmiddels heb ik fiberglass alweer een tijdje in gebruik in mijn salon en kan ik volmondig zeggen, ja het is een volwaardige toevoeging.

Fiberglass voor de behandeling beschadigde nagels doetinchem
Voor de behandeling
Tijdens de fiberglass behandeling nagels doetinchem blog
Tijdens de behandeling
na de fiberglass behandeling nagels doetinchem blog
Na de behandeling

Like and follow us on social media

openingstijden

Maandag: Op afspraak
Dinsdag: 9:00 – 17:00
Woensdag: 9:00 – 13:30
Donderdag: Op afspraak
Vrijdag: 9:00 – 17:00

Bij het maken van een (online) afspraak bij Nagels Doetinchem dient u een aantal persoonsgegevens in te vullen. Hierdoor gaat u akkoord met verwerking van uw persoonsgegevens conform onze privacyverklaring.